VABILO na zaključni posvet projekta “Kompost gre v šolo”

VABILO

na zaključni posvet projekta »Kompost gre v šolo«

v torek, 4. 12. 2018 od 9.00 do 14.30

v Kongresni dvorani Kristalne palače (BTC) v Ljubljani, Ameriška ulica 8 (2. nadstropje)

Spoštovane mentorice/mentorji šolskih/vrtčevskih ekovrtov in sodelujoči v projektu Kompost gre v šolo!

Na ITR smo letošnjo pomlad začeli s projektom »Kompostiranje je več kot recikliranje – kompost gre v šolo« in skupaj s šolami in vrtci izvedli veliko dejavnosti, zato bo tudi osrednja tema tokratnega seminarja namenjena kompostiranju.

V prvem delu seminarja bo potekala okrogla miza, na kateri želimo s strokovnjaki in deležniki poiskati odgovore na nekatere izzive kompostiranja lastnih organskih odpadkov, še posebej na vzgojno-izobraževalnih ustanovah (VIZ) in v gospodinjstvih.

VIZ in mentorjem bomo podelili različna priznanja, otrokom pa čisto prava knjižna darila, ki jih prispevajo naši donatorji!

Predstavile se bodo šole/vrtci, ki smo jih izbrali kot primere dobrih praks kompostiranja, ki jim bomo podelili znake »Mojster kompostiranja«. Vse šole/vrtci, ki ste sodelovali v projektu, pa boste prijeli tudi priznanja (prevzeli jih boste ob koncu seminarja).

V drugem delu seminarja bomo podelili znake Šolski ekovrt vsem VIZ, ki so izpolnili merila za pridobitev ali podaljšanje znaka.

Prav vse udeležence bomo obdarili s priročnikom Organic School Gardens, nove člane in tiste, ki ga še niste prijeli pa tudi s priročnikom za globalno učenje v šoli.

Vabimo vas, da dan pred svetovnim dnevom tal preživite v naši družbi. Veselimo se srečanja z vami!

Ekipa Inštituta za trajnostni razvoj

Seminar je za člane mreže ŠEV in udeležence projekta Kompost gre v šolo brezplačen. Za zagotovitev mesta je OBVEZNA PRIJAVA prek e-pošte: solski.ekovrt@itr.si ali prek OBRAZCA in sicer do zapolnitve prostih mest. Prijave so odprte do ponedeljka, 26. novembra 2018.

Ker bo letos dvorana nekoliko večja, se lahko iz vsakega vzgojno-izobraževalnega zavoda (enote) na seminar prijavi več oseb, vendar le do zapolnitve prostih mest. Zato pohitite s prijavami.

thumbnail of VABILO-Kompostiranje-posvet

VABILO IN PROGRAM POSVETA

Projekt Kompost gre v šolo sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor

Nagrade za otroke so prispevali:

Bookmark the permalink.

Comments are closed