Vabilo na pilotno usposabljanje za trenerje in dijake s posebnimi potrebami

Vabimo vas, da izkoristite odlično priložnost za izobraževanje trenerjev in dijakov. V septembru začenjamo pilotno izobraževanje in testiranje nove poklicne kvalifikacije »pomočnik ekološkega vrtnarja«. Potekalo bo v obliki pilotnih usposabljanj za trenerje in dijake s posebnimi potrebami, v okviru projekta ECOGARD (ERASMUS+).

Pilotno usposabljanje za trenerje vključuje šest učnih enot, zbranih v PRIROČNIKU ZA USPOSABLJANJE VODIJ/UČITELJEV PIU IZ EKOLOŠKEGA VRTNARSTVA. Usposabljanje poteka prek lastnega študija in delavnic s sodelavci ITR.

Pilotno usposabljanje za dijake s posebnimi potrebami sestavlja deset učnih enot. Gradivo je v obliki Power Point predstavitev. Usposabljanje poteka prek lastnega študija, s pomočjo trenerjev/mentorjev in delavnic s sodelavci ITR.

Tako trenerji kot dijaki bodo spoznavali nove vsebine, ob tem pa ocenjevali ustreznost razvitih gradiv.

Vsi sodelujoči bodo prejeli certifikat o udeležbi v pilotnem usposabljanju v okviru projekta.

VSEBINE IN POTEK USPOSABLJANJA

Vsebine za trenerje obsegajo teme ekološkega vrtnarstva, teme poučevanja dijakov s posebnimi potrebami ter predstavitev okvira poklicnega usposabljanja.

Vsebine za dijake so zbrane v dveh modulih: (1) ekološko vrtnarstvo (september – oktober 2019) in (2) socialno podjetništvo (predvidoma november – december 2019).

Tako trenerji kot dijaki bodo vsa gradiva prejeli v elektronski obliki.

Od 1. 9. 2019 do 4. 10. 2019 bodo tako mentorji kot dijaki pregledali vsa gradiva in se dva dni posvetili neposrednemu sodelovanju z našo ekipo. V tem obdobju bomo testirali dva učna sklopa (enega za trenerje in enega za dijake), v obdobju od konca oktobra do konca decembra pa še drugi sklop za dijake.

Predvideni termini za delavnice z našo ekipo so sledeči:

  • za trenerje v obdobju 23. 9. 2019 – 26. 9. 2019
  • za dijake v obdobju 30. 9. 2019 – 4. 10. 2019

K pilotnem usposabljanju vabimo vsaj šest mentorjev in vsaj dvajset dijakov, ki bi bili pripravljeni pridobiti znanja in veščine iz ekološkega vrtnarstva.

Več podrobnosti o samem usposabljanju si preberite v vabilu, ki ga dobite TUKAJ!

thumbnail of Vabilo k usposabljanju_trenerji_dijaki_PEV

VABILO

Bookmark the permalink.

Comments are closed