Dogodek na OŠ Košana

Kompostiranje je več kot recikliranje

Na OŠ Košana že vrsto let skrbijo za šolski vrt in sadovnjak, letos pa so se odločili, da se naučijo pravilnega kompostiranja in sami pridelajo najboljšo zemljo za spomladanske sadike. Vključili so se v projekt Kompost gre v šolo. Trije delavci šole so se udeležili delavnice o kompostiranju. Za lažji začetek jim je Inštitut za trajnostni razvoj financiral nakup dveh kompostnikov.

Se vam zdi, da kompostiranje ni nič posebnega?

Da je dovolj zmetati organske odpadke v zabojnik na vrtu in bo čas opravil svoje? V naravi ta proces »recikliranja« listja in trave res poteka samodejno, na vrtu pa ga lahko s preprostimi posegi zelo pospešimo.

Ali lahko na kompostnik vržemo vse, kar je organskega, naravnega?

Hiter odgovor bi bil »da«, a temu ni tako.

Ker je eden pomembnejših ciljev projekta širjenje znanja o pravilnem kompostiranju, bodo v ta namen organizirali predavanje s praktičnim prikazom.

Prva delavnica »Kompostiranje je več kot recikliranje« bo potekala v četrtek, 15. 11., med 7.50 in 9.30. Predstavili bodo osnove pravilnega kompostiranja ter opozorili na morebitne napake pri tem. Na šolskem vrtu bodo skupaj napolnili kompostnik.

Ponovitev predavanja bo naslednji četrtek, 22. 11., med 11.30 in 12.15.

Lepo vabljeni tudi starši otrok na šoli, stari starši in vsi ostali iz okolice, ki bi radi pridobili več informacij o kompostiranju.

Kompostiranje je več kot recikliranje

Projekt sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor v okviru projekta Kompost gre v šolo, ki ga izvaja Inštitut za trajnostni razvoj.

Bookmark the permalink.

Comments are closed