Zmagovalna dela natečaja za logotip projekta »Kompostiranje je več kot recikliranje«

Na natečaj za logotip projekta »Kompostiranje je več kot recikliranje« je prispelo 138 izdelkov otrok osnovnih šol in srednjih šol. Strokovna komisija je med vsemi deli izbrala dve, za kateri meni, da sta primerni za izvirno spodbujanje dobrih praks kompostiranja.

Zmagovalka natečaja za oblikovanje logotipa je Nika Boič iz OŠ Šmarjeta. Njeno risbico smo uporabili kot idejno zasnovo za logotip projekta Kompost gre v šolo. Iskrene čestitke!

Izredno smo bili navdušeni tudi nad izdelkom Sare Sterle iz Srednje trgovske šole Ljubljana, zato je bila ravno tako nagrajena kot najboljša risbica. Njene ideje sicer nismo mogli uporabiti kot idejno zasnovo za logotip, je pa navdušila strokovno komisijo in bomo njeno sliko uporabili na naslovni strani priročnika o kompostiranju, ki bo izšel v dopolnjeni obliki v januarju.

Poleg zmagovalk smo se odločili, da izberemo najboljšo risbico/izdelek tudi glede na razred oziroma starostno skupino otrok. Najboljše izdelke, glede na starostno skupino so izdelali:

  1. razred: Ela Trombevski, OŠ Gradec
  2. razred: Julija Eltrin, OŠ Gradec
  3. razred: Damjan Petkovšek, OŠ Košana
  4. razred: Almedina Kostič, OŠ Mirana Jarca Ljubljana
  5. razred: Klara Tikvič, OŠ Ljudski vrt Ptuj (POŠ Grajena)
  6. razred: Nika Janežič, OŠ Mirna Jarca Ljubljana
  7. in 8. razred: Patricija Mohorič, OŠ Matija Čopa Kranj

Odločili smo se, da vsi otroci, ki so sodelovali v natečaju, prejmejo simbolično darilo, saj so s sodelovanjem izkazali veliko mero zavzetosti za temo in predstavljajo zgled prihajajočim generacijam pri varovanju našega okolja. Zato smo vsem otrokom podarili knjižno nagrado, ki so jo lahko njihovi mentorji prevzeli na zaključnem posvetu 4. 12. 2018.

Vsem nagrajencem ponovno iskreno čestitamo in si želimo, da bi tudi v bodoče ustvarjalno sodelovali z nami.

Nagrade  pri  obdarovanju otrok so prispevali: Mohorjeva družba Celje, Gozdarski inštitut, Založba Sanje in Javna agencija za knjigo.

 

Projekt Kompost gre v šolo sofinancirata Eko sklad in MOP.

Logotip “Mojster kompostiranja”, ki je nastal v okviru projekta

Bookmark the permalink.

Comments are closed