Javni dogodek na OŠ Šmartno v Tuhinju

Kako pravilno napolniti kompostnik so udeležencem javnega dogodka predstavili in pokazali na OŠ Šmartno v Tuhinju

V projektu Kompost gre v šolo – Kompostiranje je več kot recikliranje, ki ga sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor, sodeluje tudi OŠ Šmartno v Tuhinju. V ta namen je bil pri šolskem ekovrtu v četrtek, 15. novembra 2018, organiziran javni dogodek v obliki delavnice, na katero so bili povabljeni učenci, učitelji, starši in vsi zainteresirani. Udeležba je bila res odlična, kar smo se prepričali tudi sami, saj smo se dogodka tudi udeležili. Udeleženci so spoznali, da je kompostiranje recikliranje odpadkov za izdelavo visokokakovostnih gnojil v vrtnarjenju, ki poteka s pomočjo procesov, v katerih sodelujejo drobnoživke, žuželke …

Učiteljica Lučka Drganc (mentorica šolskega vrta in vodja dejavnosti kompostiranja na šoli) je udeležence seznanila o pomenu kompostiranja, legi komposta in oskrbi le-tega, kaj in kako zbiramo organske odpadke ter kaj sploh sodi na kompost.

V okviru projekta jim je ITR financiral stroške za nabavo kompostnika, ki so ga otroci s pomočjo učiteljice na samem dogodku tudi napolnili.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed